top of page

Ilyen volt a gála: Beszámoló a Gimnázium 65 Jubileumról

Nagyszabású jubileumi gálaesten ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját a Nagy László Gimnázium. A Városi Sportközpontban mintegy ötszáz hajdani diák, mai és egykori tanár emlékezett az intézmény legszebb időszakaira.


A jubileumhoz méltó neves fellépőkkel, svédasztalos vacsorával és bállal színesített rendezvénnyel ünnepelte a gimnázium a 65. évfordulót.


Az ünnepi köszöntők sorát Polics József polgármester nyitotta. Városvezetőnk szerint egy Komló méretű város számára egy gimnázium az egyik legfontosabb intézmény, hiszen a felnőtté válás kulcsfontosságú időszakát töltik a falai között a fiatalok.


Véleménye szerint szerint a gimnázium legfontosabb feladata megerősíteni a diákok komlói gyökereit, hogy majd a szakma és diploma megszerzése után szívesen térjenek vissza városba.

Úgy véli, a 65 év nem lenne ilyen sikeres azon tanárok, tanulók nélkül, akik a különböző területeken nagy eredményeket értek el, és ezzel vitték tovább a város hírét.


Az intézmény egykori igazgatója, Dr. Szabó Jánosné (Klári néni) történeti áttekintéssel, személyes élményei felelevenítésével emlékezett a 65 éves évfordulón.


Dr. Hoppa József, a gimnázium legendás történelemtanára, legutóbbi igazgatója azt emelte ki, hogy a Kun Béla- és a Nagy László Gimnáziumnak mindig is nagy értéke volt, hogy a tantestület jelentős része rendszerint azokból állt, akik korábban az iskola diákjai voltak. Így örökíthették át generációkon keresztül azt az értéket, tudást, amit az első nagy tudású kollégák képviseltek. Felidézte több tanárkolléga alakját, az erdélyi kirándulások élményeit, a költözés nehéz időszakát, az általa átélt 36 gimnáziumi év legfeledhetetlenebb pillanatait.


Gimnázium 65 Jubileumi Gála Komló
Gimnázium 65 Jubileumi Gála Komló


Vámos Ágnes, az intézmény mostani igazgatója Márai Sándor szavaival köszöntötte az egykori „államis”, „kunbélás” és „nagylacis” diákokat, tanárokat és az ünnepség valamennyi résztvevőjét. Szép emlékek mellett legfőképpen az „idetartozás, az itthon vagyok” érzését emelte ki, amely híresen sajátja hosszú évtizede az alma materüknek.


„Az oktatás, nevelés körülményei a 65 év alatt folyamatosan változtak, mindig újabb elvárásoknak kellett megfelelni, más-más nehézségekkel kellett szembenézni. Ám a többszöri átszervezés és névváltozás ellenére mégis sikerült fennmaradni, jónak, egyre jobbnak lenni, amit bizonyítanak a végzett diákok életpályái” – foglalta össze a hat és fél évtizedet Vámos Ágnes.


„A jubileumi rendezvénysorozattal azt is szeretnénk megmutatni, hogy egy kisvárosi gimnázium diákja is meg tudja valósítani álmait, és azok az értékek, melyeket gimnáziumunk ad neki, bármilyen cél elérésére képessé teszik” – üzent a gimnázium mai és jövőbeli diákjainak az igazgatónő.


Gimnázium 65 Jubileumi Gála Komló
Gimnázium 65 Jubileumi Gála Komló

A rendezvény ünnepi műsorában fellépett a Stand Up Comedy-ből ismert Lorán Barna, alias Trabarna; Vermes Tímea, a Pécsi Nemzeti Színház és a Budapesti Operettszínház primadonnája. A rendezvényen közönség elé lépett még a gimnázium „Csajogányok” elnevezésű formációja, a gimnázium diákjainak flashmob és nyitótánc csapata és Brandt Tiborné tanárnő Nagy László: Adjon az Isten című versével.


Gimnázium 65 Jubileumi Gála Komló
Gimnázium 65 Jubileumi Gála Komló

Vámos Ágnes köszönetet mondott a jubileumi rendezvény megvalósításában közreműködőknek, azoknak a támogatóknak, akik munkájukkal szellemi és anyagi támogatásukkal segítették a rendezvény sikeres lebonyolítását.


„Nagyot alkotni csak összefogva, közösen lehet. Ebben az ünnepben is az a legfontosabb, hogy együtt legyünk, megadva a tiszteletet a múltnak, az emlékeknek, melyek összetartanak bennünket. Ebből a közös tudásból, élményekből és az érzésekből áll össze a 65. születésnapját ünneplő komlói gimnázium története” – zárta ünnepi gondolatait az intézmény vezetője.

forrás: komloiujsag.hu



Köszönjük a vendégeinknek a részvételt, a közreműködőknek az önzetlen és lelkiismeretes munkát, támogatóinknak azt a sok segítséget, amivel hozzájárultak ennek az estnek e létrejöttéhez.


Támogatóink:

Harina Kft. - hbutor.hu


962 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page